Persoonlijk en transparant

Of u nu voor een periodieke controle komt of voor een uitgebreide behandeling, wij nemen de tijd voor u, we willen u graag (leren) kennen, dit is immers een belangrijk moment voor uzelf. We onderzoeken goed op welke manier we u de beste zorg kunnen bieden. En dan leggen we u graag in begrijpelijke taal uit wat we gaan doen en hoe we dat doen. U kunt altijd alles aan ons vragen. Staat u voor een tandheelkundige keuze, dan geven wij advies en presenteren wij u de verschillende behandelmogelijkheden met een begroting. Zo kunt u een goede afweging maken. Kiest u een behandeling, dan zorgen wij dat deze behandeling met de grootst mogelijke zorgvuldigheid en expertise wordt uitgevoerd. U bent het waard.

Intake

Wanneer u zich hebt aangemeld bij Moai tandzorg, plannen we u in voor een eerste bezoek aan onze praktijk. En dat eerste bezoek nemen we heel serieus. Het belangrijkste is dat we uitgebreid de tijd voor u nemen. U maakt kennis met meerdere mensen uit ons team en met onze werkwijze. En wij maken kennis met u en kijken daarbij niet alleen naar uw tanden en kiezen, uw tandvlees, uw tong, de binnenkant van uw wangen en de mondbodem… maar ook naar uw wensen.

We voeren uw gegevens in ons systeem in, maken een panoramafoto van uw hele gebit en een preventie-assistente reinigt en polijst het gebit. Hierna beoordeelt de tandarts uw gebit en de foto en bespreekt u samen het gebitsverleden, hoe het nu gaat en wat u in de toekomst kunt verwachten. Heeft onze tandarts alle informatie verzameld en beoordeeld? Dan doen we als het nodig is een behandelvoorstel, speciaal voor u. Want geen mond is gelijk.

Bij dit behandelvoorstel krijgt u uiteraard ook een kostenopgave. Mochten er financiële belemmeringen zijn dan kan een dergelijk behandelplan vrijwel altijd in fasen worden uitgevoerd. Samen met u kunnen we dan kijken hoe de diverse behandelingen in uw (jaarlijkse) budget passen.

Preventie

Een leven lang mooie tanden
Een stralende lach – dat wilt u toch ook? Maar wie ook op latere leeftijd een gezond gebit wil hebben, moet op tijd de juiste keuzes maken. De basis legt u zelf met zorgvuldig poetsen en het onderhouden van uw gebit. Moai tandzorg ondersteunt dat dagelijks onderhoud met ons beste team van tandarts, mondhygiënistes, assistentes en receptionistes. Zij laten zich elke dag weer van hun moaiste kan zien.

Periodieke controle
Omdat voorkomen nog altijd beter is dan genezen is de periodieke controle van groot belang, dit is de basis van een goede mondgezondheid. Tijdens deze controles wordt er gekeken naar de aanwezigheid van gaatjes en andere problemen. Ook worden er met enige regelmaat kleurenfoto’s of rontgenfoto’s van uw gebit gemaakt, zo houden wij goed zicht op veranderingen. Voor eventuele vervolgbehandelingen wordt een nieuwe afspraak gemaakt. Deze controles zijn onderdeel van onze VIP behandeling.

VIP behandeling
Preventie is het belangrijkste onderdeel van Moai tandzorg hierom wordt er gewerkt met het preventieplan VIP. Dit staat in onze praktijk voor Verzorging, Indicatie en Preventie. Dit plan maakt onderdeel uit van de periodieke controle. Ook dragen wij zorg voor de conditie van uw tandvlees: de fundering van het gebit. Een voorwaarde voor een blijvend moai resultaat. Naast deze controle vindt er een uitgebreid verzorgingsprogramma plaats. Tandplaque en tandsteen worden verwijderd en uw gebit wordt gepolijst, eigenlijk een complete welness voor uw mond.

15 tips voor een gezonde mond
  1. Drink zo min mogelijk frisdrank en andere zure dranken. Ook light-dranken bevatten zuren die zorgen voor slijtage van het tandglazuur (erosie).
  2. Poets je tanden twee keer per dag 2 minuten met fluoridetandpasta.
  3. Meld medicijngebruik altijd aan je tandarts of mondhygiënist.
  4. Last van een slechte adem? Maak uw tong dagelijks schoon met een tongreiniger om de bacteriën op het achterste gedeelte van de tong te verwijderen. Deze produceren zwavel dat onaangenaam ruikt.
  5. Poets je tanden niet direct na het eten of drinken van zure dranken of voedingsmiddelen.
  6. Gezond tandvlees bloedt nooit. Gebruik dagelijks een tandenstoker of rager om de ruimte tussen je tanden en kiezen te reinigen. Zo voorkom je ontstoken tandvlees.
  7. Beperk het aantal eet en drinkmomenten tot zeven keer per dag, 3 hoofdmaaltijden en 4 tussendoortjes. Dan krijgt het gebit voldoende kans zich te herstellen en is de kans op gaatjes kleiner.
  8. Bij een droge mond raken mondslijmvliezen makkelijk geïrriteerd en vormt tandplak zich sneller. Besteedt daarom extra zorg aan het gebit en tandvlees. Overleg met de tandarts of mondhygiënist hoe je je gebit het best kan verzorgen.
  9. Neem je kind van jongs af aan mee naar de tandarts om vertrouwd te raken met de praktijk.
  10. Ga regelmatig naar de tandarts voor controle. Laat de mond ook één keer per jaar controleren bij een kunstgebit.
  11. Stimuleer de aanmaak van beschermend speeksel door te kauwen op suikervrije kauwgom. Speeksel heeft een neutraliserende werking.
  12. Gebruik bij voorkeur een elektrische tandenborstel. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dit effectiever is dan poetsen met de handtandenborstel.
  13. Maak aften (pijnlijke blaasjes of zweertjes) in de mond niet kapot, dit verergert de klachten. Na twee tot drie weken moet de aft verdwenen zijn.
  14. Laat je kind niet langdurig sabbelen op een (zuig)fles met limonade, vruchtensap, melk- en yoghurtdranken. Dit is slecht voor het melkgebit.
  15. Begin met het poetsen van het kindergebit met peutertandpasta met fluoride en een zachte tandenborstel zodra de eerste tandjes doorkomen.                   (bron: www.allesoverhetgebit.nl)

Angst voor de tandarts

Bang zijn bij de tandarts is niet ongewoon. Een kwart van de Nederlanders is bang voor de tandarts. Zo’n 800.000 Nederlanders zijn zelfs zo bang voor de tandarts, dat ze niet meer durven te gaan (tandartsfobie). De kans is groot dat ze op termijn problemen krijgen aan tanden, kiezen en tandvlees. Gelukkig is er wel iets aan deze angst te doen.

De tandheelkundige techniek is de laatste jaren sterk ontwikkeld. De spookverhalen van vroeger zijn allang verleden tijd. Zo kan tegenwoordig in principe alles vrijwel pijnloos.

Bij Moai tandzorg zorgen we voor een sfeer van wederzijds vertrouwen. En als u bang bent een behandeling te ondergaan, horen wij dit graag en eigenlijk voelen we dit vaak al aan zonder dat u dit hoeft te zeggen. Verder heeft iedereen behoefte aan controle. Hierom spreken wij een teken af, zoals het opsteken van uw hand, waarop de tandarts de behandeling kan onderbreken. Zo houdt u iets van de behandeling in eigen hand.

Als u tandartsbezoek vaak lang uitstelt, gaat het gebit zichtbaar achteruit. Een slecht gebit doet uw zelfvertrouwen en uw sociale leven zeker geen goed. U realiseert zich wellicht steeds meer dat er van alles aan uw gebit gedaan moet worden, waardoor de drempel steeds groter wordt. U zult dus iets aan de angst moeten laten doen. En dat liever vroeger dan later, omdat de schade altijd minder is dan wanneer u het nog langer uitstelt.

Neemt u gerust telefonisch contact met ons op om uw wensen te overleggen.