Werkwijze

Gaat mijn afspraak door?

Moai Tandzorg is weer beperkt open voor reguliere behandelingen. Uw afspraak zoals deze met u gemaakt is blijft in principe staan. Wel hebben wij graag vooraf contact met u. Het beleid dat we volgen is namelijk dat we alleen mensen in de praktijk ontvangen waarvan we met grote zekerheid weten dat ze gezond zijn. Om dat te checken bellen wij u en vragen wij u bij voorbaat onderstaande door te lezen:

 • Heeft u nu corona?
 • Heeft u nu huisgenoten/gezinsleden met corona?
 • Bent u genezen van corona korter dan 2 weken geleden?
 • Heeft u één of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts (meer dan 38°C)?
 • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met deze symptomen?
 • Bent u in thuisisolatie?
 • Woont u in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?
 • Behoort u tot de ‘risicogroep’ (mensen uit kwetsbare groepen en mensen die om andere redenen extra kwetsbaar zijn of verminderde weerstand hebben)?

JA: Als u één van bovenstaande vragen met ‘ja’ beantwoordt kan uw afspraak voorlopig niet doorgaan. Wij verzoeken u vriendelijk ons te bellen voor het afzeggen van de afspraak en het eventueel alvast inplannen van een nieuw bezoek aan Moai Tandzorg.

NEE: Beantwoordt u alle vragen met nee, bent u verder gezond en voelt u zich momenteel gezond. Dan kunt u dat, middels het beantwoorden van de mail alvast aan ons doorgeven. Dan zien wij u graag op het afgesproken tijdstip en hoeft u geen telefoontje meer van ons af te wachten.

In de praktijk, en dan?

Uiteraard hebben wij de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen. Handhygiëne blijkt bij deze virusuitbraak een belangrijke bron van besmetting te zijn, hierom vragen wij u voor het betreden van de praktijk uw handen te desinfecteren met de handalcohol. Dit staat bij de ingang van de praktijk. We verzoeken u daarna uw gezicht en zaken zoals mobiele telefoons niet meer aan te raken.

Nog wat extra aanwijzingen voor uw bezoek aan Moai Tandzorg:

 • Kom niet te vroeg, dus het liefst vlak voor de afspraaktijd bij ons binnen.
 • Kom alleen naar uw afspraak, indien noodzakelijk mag maximaal 1 ouder of begeleider meekomen.
 • Verlaat na uw behandeling zo spoedig mogelijk de praktijk.
 • Het toilet en de poetshoek zijn buiten gebruik.
 • We schudden u (nog) niet de hand maar verwelkomen u met een glimlach.

In de behandelkamers houden wij ons aan de Richtlijn Infectiepreventie in Mondzorgpraktijken en hebben we aanvullende hygiënemaatregelingen genomen. De wachtruimte hebben we aangepast zodat er voldoende afstand kan worden gehouden.

Mochten er intussen wijzigingen zijn vermelden wij dit op onze website: www.moaitandzorg.nl

Hebt u verder nog vragen of zijn er nog onduidelijkheden? Neem gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Persoonlijk en transparant

Of u nu voor een periodieke controle komt of voor een uitgebreide behandeling, wij nemen de tijd voor u, we willen u graag (leren) kennen, dit is immers een belangrijk moment voor uzelf. We onderzoeken goed op welke manier we u de beste zorg kunnen bieden. En dan leggen we u graag in begrijpelijke taal uit wat we gaan doen en hoe we dat doen. U kunt altijd alles aan ons vragen. Staat u voor een tandheelkundige keuze, dan geven wij advies en presenteren wij u de verschillende behandelmogelijkheden met een begroting. Zo kunt u een goede afweging maken. Kiest u een behandeling, dan zorgen wij dat deze behandeling met de grootst mogelijke zorgvuldigheid en expertise wordt uitgevoerd. U bent het waard.