Angst

Angst voor de tandarts

Bang zijn bij de tandarts is niet ongewoon. Een kwart van de Nederlanders is bang voor de tandarts. Zo’n 800.000 Nederlanders zijn zelfs zo bang voor de tandarts, dat ze niet meer durven te gaan (tandartsfobie). De kans is groot dat ze op termijn problemen krijgen aan tanden, kiezen en tandvlees. Gelukkig is er wel iets aan deze angst te doen.

De tandheelkundige techniek is de laatste jaren sterk ontwikkeld. De spookverhalen van vroeger zijn allang verleden tijd. Zo kan tegenwoordig in principe alles vrijwel pijnloos.

Bij Moai tandzorg zorgen we voor een sfeer van wederzijds vertrouwen. En als u bang bent een behandeling te ondergaan, horen wij dit graag en eigenlijk voelen we dit vaak al aan zonder dat u dit hoeft te zeggen. Verder heeft iedereen behoefte aan controle. Hierom spreken wij een teken af, zoals het opsteken van uw hand, waarop de tandarts de behandeling kan onderbreken. Zo houdt u iets van de behandeling in eigen hand.

Als u tandartsbezoek vaak lang uitstelt, gaat het gebit zichtbaar achteruit. Een slecht gebit doet uw zelfvertrouwen en uw sociale leven zeker geen goed. U realiseert zich wellicht steeds meer dat er van alles aan uw gebit gedaan moet worden, waardoor de drempel steeds groter wordt. U zult dus iets aan de angst moeten laten doen. En dat liever vroeger dan later, omdat de schade altijd minder is dan wanneer u het nog langer uitstelt.

Neemt u gerust telefonisch contact met ons op om uw wensen te overleggen.