Coronavirus


De praktijk is weer geopend

We hebben u gemist! En niet als kiespijn. Wij vinden het moai dat we de reguliere tandzorg weer kunnen hervatten en dat de deuren van Moai Tandzorg weer wagenwijd voor u open staan. Over hoe we dit het beste kunnen hervatten is goed nagedacht.

Het beleid dat we volgen is dat we alleen mensen in de praktijk ontvangen waarvan we met grote zekerheid weten dat ze gezond zijn. Hierom is het noodzakelijk dat wij u de volgende vragen stellen:

 • Heeft u nu corona?
 • Heeft u nu huisgenoten/gezinsleden met corona?
 • Bent u genezen van corona korter dan 2 weken geleden?
 • Heeft u één of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts (meer dan 38°C)?
 • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met deze symptomen?
 • Bent u in thuisisolatie?
 • Woont u in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?
 • Behoort u tot de ‘risicogroep’ (mensen uit kwetsbare groepen en mensen die om andere redenen extra kwetsbaar zijn of verminderde weerstand hebben)?

Als u één van bovenstaande vragen met ‘ja’ beantwoordt kunnen wij u voorlopig nog niet ontvangen in de praktijk. Beantwoordt u alle vragen met nee en bent u verder gezond en voelt u zich gezond dan bent u van harte welkom.

In de praktijk, en dan?

Uiteraard hebben wij de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen. Handhygiëne blijkt bij deze virusuitbraak een belangrijke bron van besmetting te zijn, hierom vragen wij u voor het betreden van de praktijk uw handen te desinfecteren met de handalcohol. Dit staat bij de ingang van de praktijk. We verzoeken u daarna uw gezicht en zaken zoals mobiele telefoons niet meer aan te raken.

Nog wat extra aanwijzingen voor uw bezoek aan Moai Tandzorg:

 • Kom niet te vroeg, dus het liefst vlak voor de afspraaktijd bij ons binnen.
 • Kom alleen naar uw afspraak, indien noodzakelijk mag maximaal 1 ouder of begeleider meekomen.
 • Verlaat na uw behandeling zo spoedig mogelijk de praktijk.
 • Het toilet en de poetshoek zijn buiten gebruik. Houd hier rekening mee.

In de behandelkamers houden wij ons aan de Richtlijn Infectiepreventie in Mondzorgpraktijken en hebben we aanvullende hygiënemaatregelingen genomen. De wachtruimte hebben we aangepast zodat er voldoende afstand kan worden gehouden.

Moai dat we weer open zijn en we zullen u hartelijk ontvangen, we schudden u (nog) niet de hand maar verwelkomen u met een glimlach.

Ik heb al een afspraak staan. Gaat deze door? In principe gaan alle reeds geplande afspraken door. Als u echter op één van bovenstaande vragen ja hebt beantwoord dan wordt de behandeling uitgesteld. Wij nemen enkele dagen voor uw afspraak contact met u op om samen te bespreken hoe het ervoor staat.

—————————————————-

Update 19 april: We verwachten vanaf deze week weer mondjesmaat aan de slag te kunnen en zijn ondertussen druk bezig om alles hiervoor in gereedheid te brengen. Als uw reeds geplande afspraak niet door kan gaan of uitgesteld dient te worden nemen wij contact met u op.

——————————————————–

Update maandag 13 april: De bestaande situatie wordt verlengd tot 20 april. Dit houdt dus in dat wij tot dan alleen spoedzorg en semi-spoedzorg verlenen. Als u twijfelt of uw klachten wel of niet tot de spoedzorg dan wel de semi-spoedzorg horen of als u ongerust bent neem contact met ons op. Wij staan u graag te woord. Tot die tijd: Houd vol, wees lief voor elkaar en blijf uw tanden poetsen.

————————————————————

Update maandag 6 april: Tot nader bericht is de praktijk gesloten tot en met 13 april. Na de Paasdagen kunnen we misschien mondjesmaat weer starten met behandelen. Hierover laten wij ons informeren en adviseren door de mondzorgkoepels. Als wij nog niet kunnen starten nemen wij contact met u op voor het opnieuw plannen van uw bezoek aan Moai Tandzorg. Mocht u zich tot die tijd zorgen maken over uw mondgezondheid of andere vragen hebben neem dan gerust contact met ons op. En blijf ondertussen goed op uzelf, uw naasten en uw gebit passen.

—————————————————————-

De mondzorgkoepels KNMT, ANT, NVM en ONT adviseren hun leden om met ingang van maandag 16 maart 2020 de reguliere tandheelkundige werkzaamheden op te schorten en over te gaan op het uitsluitend behandelen van spoed bij niet-coronapatiënten.

Wij geven gehoor aan dit advies en sluiten vanaf maandag 16 maart voorlopig de deuren van onze praktijk.

Er wordt geadviseerd de praktijk te sluiten tot 6 april. Omdat het een advies betreft en dit (nog) niet wordt opgelegd door de overheid bekijken wij het graag per week. Als blijkt dat we behandelingen kunnen uitvoeren nemen we dit in zorgvuldige overweging. Uiteraard nemen we hierin onze verantwoordelijkheden, staat uw en onze gezondheid voorop en beslist u hier zelf in mee.

Voor de meeste behandelingen is het niet zo erg dat deze worden uitgesteld en een controle kan best opgeschoven worden. Voor sommige behandelingen komt dat misschien niet zo moai uit, hierover nemen wij contact met u op en kan het zijn dat wij u, in overleg met u en als er geen sprake is van verkoudheid, koorts e.d., behandelen.

Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft of zich zorgen maakt en bij pijn en spoed staan wij natuurlijk voor u klaar. Wij hopen snel weer onze deuren te mogen openen om u weer te verwelkomen bij Moai Tandzorg.

Met hartelijke groet, Marcel Talma en medewerksters van Moai Tandzorg

vacature receptioniste

Moai tandzorg zoekt een enthousiaste en representatieve receptioniste die van aanpakken weet, niet van zijn of haar stuk te brengen is, een servicegerichte instelling heeft en die spoedig inzetbaar is. Een erg belangrijke taak in deze functie is het maken van een perfecte planning, van alle voorkomende behandelingen verdeeld over meerdere kamers.

Als receptioniste wil je dat iedereen zich welkom voelt. Jij bent hèt visitekaartje van Moai tandzorg en door jouw representatieve uitstraling en empathisch vermogen ben jij in staat om elke bezoeker op een professionele wijze te woord te staan (zou moai zijn als je dit ook in het Fries kunt).

Het betreft in eerste instantie een functie ter vervanging van ziekteverlof. Omdat het voor ons momenteel onmogelijk is iemand op te leiden voor deze functie gaat onze absolute voorkeur uit naar iemand met tandheelkundige werkervaring. Bij gebleken geschiktheid (van beide kanten) gaan we ervan uit dat we ook na het ziekteverlof van onze collega jou deze moaie baan kunnen laten behouden.

Functie eisen:

 • Werkervaring als receptioniste
 • Ervaring op het gebied van tandheelkunde heeft onze absolute voorkeur (misschien ben je wel een tandartsassistente die graag haar tanden in deze moaie uitdaging zet)
 • Minimaal MBO
 • Goede kennis van MS office
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk

Moai van jou:

 • Oog voor service en kwaliteit
 • Je weet wat hostmanship betekent
 • Assertief
 • Goed prioriteiten kunnen stellen
 • Logisch kunnen denken
 • Initiatiefrijk
 • Communicatief vaardig
 • Enthousiast!
 • Accuraat

Moai van ons:

Wij bieden een salaris volgens de richtlijnen van het KNMT. Bij Moai tandzorg werk je in een dynamische en inspirerende werkomgeving waarbij professionaliteit, teamspirit, humor en persoonlijke ontwikkeling een belangrijke rol spelen. Het betreft een parttime functie (16-24 uur) voor sowieso de maandag. Andere dagen in overleg (werktijden ma t/m do. 7.30-16.45/1700 vr. 7.30-12.30/13.00).

Krijg jij hiervan een lach op je gezicht, heb je er nu al zin in en kun jij ons in een kennismakingsgesprek overtuigen en aantonen dat je aan bovenstaande kwaliteiten en eisen voldoet? Mail dan z.s.m. een motiverende reactie, je CV en een foto van jezelf (graag gebruik maken van pdf bestanden) naar: sienetta@moaitandzorg.nl t.a.v. Marcel Talma, tandarts Moai tandzorg.

Loop geen vergoeding mis!

Volop herfst en over twee maanden is de jaarwisseling alweer een feit! Het is nu een goed moment om te evalueren of u optimaal gebruik maakt van uw tandartsverzekering.

Een tandartsverzekering vergoedt tandheelkundige behandelingen tot een vaststaand bedrag per jaar. Hoe hoger de premie hoe hoger de vergoeding. Door premie te betalen heeft u dus het recht verworven om tot een bepaald maximum bedrag per jaar aan tandheelkundige behandelingen vergoed te krijgen. Maak gebruik van dit recht! Wat u niet heeft gebruikt kunt u namelijk niet ‘meenemen’ naar het volgende jaar.

Elk jaar zien wij het weer terug: wel verzekerd voor de tandarts, premie betaald, maar geen optimaal gebruik gemaakt van het recht op behandeling. Check uw vergoeding bij uw zorgverzekeraar of neem contact op met ons. Wij kunnen nagaan of er nog behandelingen zijn geïndiceerd en of deze in aanmerking komen voor vergoeding.

Kortom: Biedt uw tandartsverzekering nog de mogelijkheid om dit jaar behandelingen vergoed te krijgen? Heeft u van de tandarts gehoord dat er behandelingen nodig zijn, of wilt u een afspraak inplannen of advies, neem dan contact op met ons via telefoonnummer: 0517-382004.

Hoe zit het met een tandartsbezoek in het buitenland?

Reisverzekering vergoedt ook kosten tandarts

De tandarts zit al enige jaren niet meer in het basispakket van de zorgverzekering. Om tandheelkundige zorg vergoed te krijgen, moet u een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Krijgt u echter acuut kiespijn op vakantie, dan kunt u de behandelkosten ook bij uw reisverzekeraar indienen. Bij veel reisverzekeraars zit de tandarts standaard in de dekking, bij anderen moet u geneeskundige zorg apart meeverzekeren. Aan de vergoeding van een bezoek aan de tandarts in het buitenland zijn wel een aantal voorwaarden verbonden. We zetten ze onder elkaar. Lees Meer

MOAI TANDZORG LAAT U STRALEN

Moaie witte tanden dat wil toch (bijna) iedereen?

Wittere tanden is iets wat veel mensen willen, maar door twijfels, en misschien ook schaamte laten zij zich weerhouden om dit aan hun tandarts te vragen. Wij begrijpen dat een gezond en functioneel gebit hartstikke belangrijk is; een groot deel van onze dagelijks werk is bedoeld om u daarmee te helpen, maar met mooie tanden en kiezen zult u uw gebit beter waarderen en het helpt u te motiveren om het gezond te houden.

Lees Meer

Nieuwe website

De meest moderne tandzorg in een prachtig monumentaal pand kan natuurlijk niet zonder vernieuwingen. Daarom hebben wij een nieuw logo èn een nieuwe website. Moai hè?

Lees Meer